Työskentely kameran kanssa

4. Työskentely kameran kanssa

Sovitusta varten kaikki kaappauslaitteet on kutsuttava kameroiksi. Altami Studio 3.1.0 -sovelluksessa on mahdollisuus asettaa oletusasetukset. Altami-kameroille on toteutettu automaattinen valkotasapainoasetus.
 
 

Kameran asetus

Voit lukea kameran asetuksista Kameran asetusten käyttöoppaassa.
 

Kaappaus

Kamerasta reaaliaikaisessa tilassa tietojen näyttäminen
 
Videolaitteen liittämisen avulla (kameran) tiedoston ikkunassa, sen on näytettävä kameran kuva reaaliajassa. Virta voidaan pysäyttää klikkaamalla.
 
Pysäytä video
 
 
työkalupaneelissa. Jatka –
 
n avulla. Käynnistä video
 
 
-painike. Kameran virran pysähtyessä, viimeisin vastaanotettu kehys kamerasta on näytettävä tiedoston ikkunassa.
 
 

Yksinkertainen säästö

Valitse valikkokohta (Tiedosto → Tallenna nimellä). Tallennuskuvan tavallisessa dialogissa löydät sopivan muodon ja napsauta Tallenna.
 
Huomio! Jos haluat tallentaa tiedoston vektorielementeja ja editoida ja tallentaa tietoja kalibroinnista ja kameran asetuksista, on valittava adfx-tallennusmuoto. Tallennettaessa muissa muodoissa (esimerkiksi bmp tai jpeg) tietoja kalibroinnista ei saa tallentaa ja kaikki vektorikuviot tulee “piirtää” kuvaan (eli siitä tulee osa rasteria) eikä sitä saa käytettävissä edelleen muokkausta varten.
 
 

Nopea kaappaus

Nopea kaappaus on kuvan kaappaus ja sen automaattinen tallennus graafisen tiedoston muodossa. Tällä tavoin käyttäjä ei saa ilmoittaa mitään parametreja (esimerkiksi kansio tallennukseen). Kehys otetaan talteen Kaappaus → Kaappaus-kehyksen avulla tai napsauttamalla paneelin vastaavaa kuvaketta:
 
Tallenna kehys
 
Tällä tallennetaan nykyinen kuva, ei riippuen siitä, missä vastaanotetaan tai onko se avattu tiedosto.
 
Enemmän tietoa polusta, muotoilusta ja tallennustilasta löytyy Dialogin tallentaminen -osiosta.section.
 
 

Autokaappaus

Autokaappaus-muoto (Kaappaus → Autokaappaus) käytetään sarjan kehysten tallentamiseen. Kehysten kaappaus suoritetaan tietyllä aikavälillä, jonka kokoa voidaan säätää. Dialogissa on tarpeen ilmoittaa aikavälin arvo sarjaryhmän, sarjan kehysmäärän ja sarjamuotoisten erillisten kehysten välisen aikavälin arvosta.
 
Kaksi autokaappausmuodot on suunniteltu:
 

  • yksinkertainen, kun kamerasta tuleva kuva tallennetaan tietyllä aikavälillä;
  • laajennettu, kun on mahdollista ilmaista tietty aikaväli kunkin kehyksen välillä.

 
 
 
Esimerkiksi asetukseilla: “Aikaväli – 30 minuutin sarjojen välillä, 1 sekunti kehysten ja 3 kehyksen välillä sarjassa” sovelluksen on tehtävä kolme kuvaa sekunnin 10 minuutin välein:
 
Autokaappaus
 
Autokaappauksen prosessissa sovellus näyttää prosessin keston ja jo tehtyjen kehysten määrän.
 
Enemmän tietoa polusta, muotoilusta ja tallennustilasta voidaan löytää Parametrien tallentamisen dialogista.
 

Asetusten tallentaminen-dialogi

Parametrien tallentaminen-dialogi on mahdollista avata seuraavasti:
 

  • Nopea kaappaus: KaappausNopea kaappaus-asetukset
  • Autokaappaus: KaappausAutokaappaus-asetukset tai KaappausAutokaappausTallennusasetukset.

 
 
 
Huomautus: Parametrien tallentaminen nopeaan kaappaamiseen ja autokaappamiseen näyttää samalla tavalla. Silti sovellus käyttää erilaisia tallennusasetuksia nopeaan kaappaamiseen ja autokaappamiseen. Autokaappauksessa ei saa käyttää nopeaan kaappaukseen tarkoitettuja parametreja ja päinvastoin.
 
Tallentamisen dialogin avulla voi valita seuraavat parametrit:
 

  • Polku — näyttää tallennuskansio ja heijastaa muodostuneita muutoksia vuoropuhelun tiedostonimessä.
  • Tyyppi — esikatselutila tai kaappaustila. Tyyppi on kehyksen tallennustila “virrasta” ja kuva vastaa dokumentissa näkyvää kuvaa. On huomattava, että jotkut kamerat (Canon, Lumenera, DCM) tukevat esikatselusolmua ja erityistä kehyskehystapaa. Sovelluksessamme sitä nimetään Kaappaus-tilaksi. Usein tällainen kaappaus suoritetaan tarkkuudella, joka poikkeaa esikatselukuvan resoluutiosta. Esimerkiksi esikatselutilassa oleva Canon A640-kamera tuottaa kehyksiä 320х240: n tarkkuudella ja kaappaustilassa – kehyksiä, joiden resoluutio on paljon suurempi (esimerkiksi 3648х2736 pikseliä). Jos käyttäjä ilmoittaa kaappaustilan ja kamera ei tue tällaista tilaa, sovellus käyttää automaattisesti esikatselutilaa.
  • Muoto — näyttää kuvamuodon (png, jpg, jpeg, bmp ja muut suosittuja muotoja).

 
 
Huomautus: Jos haluat tallentaa tiedoston vektorielementeja ja editoida ja tallentaa tietoja kalibroinnista ja kameran asetuksista, on valittava adfx-tallennusmuoto. Tallennettaessa muissa muodoissa (esimerkiksi bmp tai jpeg) tietoja kalibroinnista ei saa tallentaa ja kaikki vektorikuviot tulee “piirtää” kuvaan (eli siitä tulee osa rasteria) eikä sitä saa käytettävissä edelleen muokkausta varten.
 

  • Laatu — näyttää tallennetun kuvan laadun. Tämän asetuksen arvo määritellään kuvan säästämisen muodossa.
  • Etuliite — Voit ilmoittaa tallennetun tiedoston nimen alun. On kätevää käyttää etuliitettä ryhmän tiedostolle samalla tavalla.

 
 
Tallennettavan kuvan polun osoittamiseksi on mahdollista käyttää nykyistä päivämäärää (vuosi, kuukausi ja päivä). Jakaa-painike jakaa kansion, jonka nimi vastaa vuotta kuukausina ja päivinä vastaaviin kansioihin.