Sileä

8.3.2 Sileä

Sileä – suodatin (“hämärtää”) on yksi eniten käytetyt suodattimet kuvan muutoksiin. Se on hakenut epäteräväksi ja tasoittaa kuvan (koska rauhoittava siirtymät värejä), vähentää ääniä tasolla (scanner rasterit, pöly, naarmut, jne.) ja liiallinen yksityiskohtaisesti. Terävät rajat kuvassa ovat tyynnytti, ja itse kuva hämärtyy. Joskus suodatin on hyödyllinen vähentämällä kuvan koko ja seuraavat puristus.
 
Suodatin hämärtää kuvaa käyttämällä Gaussin lähestyy (matalien taajuuksien suodattimen). Tässä tapauksessa kaikki pisteet kuvan siellä tapahtuu kertoessaan (mukaan Gaussin numero jakelu) arvojen ensisijainen värin RGB-komponentit ottaen huomioon komponentin arvot vierekkäistä pistettä. Tuloksena Sileä- muutos arvot väri osien viereiset pisteet ovat keskiarvoja, ja kontrasti niiden välillä vähenee.
 
Gaussin pehmennys on yleensä käytetään, ennen kuin käytät suodattimia löytää rajoja. Viimeiset, jotka ovat herkkiä melun, kuten, esimerkiksi, Laplace- transformaatio. Käyttämällä Sileä- suodatin tässä tapauksessa johtaa parempaan tulokseen.
 
Suodattimen parametrit:
 

  • Koko.

 
 
Koko määrittää säde tasoitusta.
Sileä