Multifocus

10.1 Multifocus

Altami Studio 3.1.0 -sovelluksessa toteutimme Multifocus-kuvan luomisen “live kamerasta” ja useista asiakirjoista (kuvista), jotka on tallennettu levylle.
 

Määritelmä

Multifocus-työkalu mahdollistaa kuvan eri arvot tarkennusetäisyydellä kuvaan siten, että kaikki elementit ovat keskittyneet.
 

Tehtävät ja mahdollisuudet

Multifocus-työkalu on välttämätöntä terävien valokuvien luomiseksi useista epäselvästä valokuvasta.
 

Paneelin avaaminen

Valitse Multifocus- työkalu. Multifocus-työkalun ikkuna avautuu (tai kameran Multifocus-kuvan ikkuna – reaaliajassa työskentelyyn).
 

Multifocus-paneelin kuvaus

Tällöin on tarpeen valita kuvien selkeimmät alueet. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:
 
Pyöreän pyramidin rakentaminen
 
Valikoima eniten kontrastipikselit
 
Ensimmäisessä tapauksessa rakennetaan niin sanottu laplacian-pyramidi, joka kuvaa kuvan tarkkuutta jokaisella likimääräisellä tasolla.
 
Toisessa tapauksessa lasketaan pikselin ympärillä olevan alueen kontrasti. Mitä enemmän tämän aluen kontrasti on, sitä tarkempi tämän kuvan pikseli on.
 
Valitse tiedostot – saman objektin kuvat, jotka on tehty eri tarkennuksella. Klikkaa niitä peräkkäin painamalla Ctrl-painiketta.
 
Napsauta Käytä-painike.
 
Hakemuksen on tehtävä kaikki tarvittavat muutokset ja näytettävä tulos uudessa hakemuksen asiakirjassa. Sulje pääikkunan Sulje-painikkeella.
 
Huomio! Työkalun oikeanlaisen työn vuoksi on välttämätöntä, että alkuperäiset kuvat olivat erilaiset vain tarkennuksessa. Kuvia ei voi siirtää toisiinsa nähden.
 

Esimerkki

Alkuperäiset kuvat (vain osa kuvista näkyy):
 
Kuvat Multifocusille
 
Multifocus
 
Lisätietoja asetuksista ja suodattimen käytöstä vaiheittaisessa ohjeessa Tutustuminen Multifocus-suodattimen käyttöön.