Mukautuva kynnys

8.4.4 Mukautuva kynnys

Suodatinta käytetään siinä tapauksessa, että kynnysmuunnosta käytetään tehottomasti ja muunnetaan semi-hue -kuva binääriin. Tällöin kunkin pikselin kynnys riippuu tämän pikselin sisältävän kuvan ala-alueen ominaisuuksista.
 
Suodattimen parametrit:
 

  • Uusi arvo (newValue);
  • Lohkokoko (blockSize);
  • TreshValue (treshValue);
  • Toiminnot (treshOperation).

 
 
 
 
 
Suodatin kirjoittaa pikseliin Uusi arvo (newValue) siinä tapauksessa, että sen kirkkaus ylittää ympyrän säteen keskimääräisen kirkkauden, jota ilmaisee Lohkokoko (blockSize) -parametri. Lohkokoko on pikselin ympärillä analysoidun alueen koko, jota käytetään pikselin kynnysarvojen laskemiseen: 3, 5, 7 jne. Mitä enemmän tämä arvo on, sitä vähemmän suodattimen herkkyys, sitä enemmän melua poistetaan, mutta jotkin yksityiskohdat voivat kadota. Mitä enemmän on Kynnysarvo-parametri (treshValue), kirkkaammat objektit on määriteltävä kuvassa.
 
Mukautuva kynnys
 
Kynnysmuunnoksessa voit valita yhden Operaatioista (treshOperation):
 
1) binaarimuunnos (treshBinary).. Pikseli, jonka arvo on suurempi kuin kynnysarvo, tulee valkoinen, alempi — musta.

2) Käänteinen binaarimuunnos (treshBinaryInv).. Pikseli, jonka arvo on suurempi kuin kynnysarvo, tulee valkoinen, alempi — musta.
 
Lisätietoja asetuksista ja suodattimen käyttämisestä vaiheittaisessa ohjeessa Ohjaus Mukautuva kynnys -suodattimen käytöstä.