Laplace

8.4.1 Laplace

Suodatinta käytetään valojen valaisemiseen (merkitsemiseen) ja terävyyden lisäämiseen. Sen käyttö merkitsee kuvan kirkkaustasojen taukoja ja tukahduttaa alueita, joilla kirkkauden heikot muutokset ovat.
 
Pohjimmiltaan tämä muutos on rakennuksen suodatin maski ja sen määrääminen kuva. Maski on kaksiulotteinen massiivinen (lähinnä se on 3X3), jonka elementtien arvot on määritelty johtaa muutosta. Kunkin pisteen kuva-vastaus suodattimen lasketaan tekijöiden summa suodatin maski kerrottuna vastaavat arvot pikseliä ala naamio.
 
Laplace transformaatio rakennus suodatin maski on toteutettu käyttämällä toinen derivaatta.
 
Laplace naamio
 
Vastaus suodatin tämä muutos ei riipu suunnasta heterogeenisyys kuvan, se tarkoittaa, että se on invariantti kierto kuvan.
 
Laplace
 
Transformaatio vaikuttaa overfall kirkkautta (esimerkiksi portaat overfall) kaikkiin suuntiin, ja valitsee yksittäisiä pisteitä, ohuet viivat ja terävät kulmat esineitä.
 
Suodattimen parametrit:
 

  • Koko.

 
 
Koko – parametri määrittelee alueen muutoksen vaikutus.
 
Lisäämällä alkuperäisen kuvan Laplace yksi palauttaa yleinen alue muutos kirkkauksia kuvan, ja Laplace vahvistaa kontrasteja paikoissa kirkkauksia taukoja.
 
Ohessa lisää tietoa asetukset ja käyttö suodatin askel askeleelta ohjeita Opetusohjelma Laplace-suodatimen käytämisestä .