Kynnys

8.4.3 Kynnys

Suodatin poimii esineitä ympäröivän taustalla, kun kirkkauksia esineitä ja taustan pikselit ovat keskittyneet lähelle kaksi vallitsevat arvot. Yleensä suodatin on käytetty vastaanottaa kaksi-luokka (binary, musta ja valkoinen) kuva puoli-sävy kuvan tai poistaa melua.
 
Merkintä esineitä tehdään avulla määritellään raja-arvot jakamalla alueet kirkkauksia jakelu. Jos kirkkaus arvo on määritelty pikseli on enemmän kuin kynnys, pikselin, kuin tämä kohta kuuluu objekti, jos vähemmän — kuin tausta.
 
Suodattimen parametrit:
 

  • Uusi arvo (newValue);
  • Lohkon koko (lohkokokoa);
  • TreshValue (treshValue);
  • Toiminnot (treshOperation).

 
 
 
 
 
 
Suodattimen kirjoittaa pikselin Uusi arvo (newValue) siinä tapauksessa, jos sen kirkkaus on korkeampi kuin keskimääräinen kirkkaus ympyrän säde on määritelty Lohkon koko (lohkokokoa) parametri. Uusi-arvon ei pitäisi olla nolla.
 
Lohkon koko on koko analysoitiin ympärillä pikselin. Enemmän tämä arvo on, sitä vähemmän herkkyys suodatin, sitä enemmän kohina on poistettu, mutta joitakin yksityiskohtia voi kadota. Enemmän on TreshValue (treshValue)parametri, kirkkaampi esineitä on määritelty kuvan.
 
Valinta Lohkon koko ja Raja-arvo-arvot, ei voi olla universaali, se siirtyy tehtävästä toiseen, ja nämä tehtävät on poimittu käsin, jotta saa parhaan tuloksen.
 
Vuonna kynnyksen muutosta voit valitse yksi Toiminnan (treshOperation):
 
1) binary muutos (treshBinary). Pixel, jonka arvo on suurempi kuin kynnysarvo tulee valkoinen, alempi — musta.
 
Kynnys: binary muutos
 
2) käänteinen binary muutos (treshBinaryInv). Pixel, jonka arvo on suurempi kuin kynnysarvo tulee musta, alempi — valkoinen.
 
Kynnys: käänteinen binary muutos
 
3) pienentää (treshTrunc).
 
Kynnys: alennettu
 
4) asetettu nollaan (treshToZero): Pikselin arvo on suurempi kuin kynnysarvo on yhtä suuri kuin 0, mutta pienempi kuin kynnys pysyy samana.
 
Kynnys: asetettu nollaan
 
5) käänteinen, nolla (treshToZeroInv). Pikselin arvo on suurempi kuin kynnysarvo on yhtä suuri kuin 0, mutta pienempi kuin kynnys pysyy samana.
 
Kynnysarvo: käänteinen, asetettu nollaan
 
Lisätietoja asetuksista ja suodattimen käytöstä vaiheittaisessa ohjeessa Kynnys-suodattimen käyttöohjeet.