Kuvan analyysi

13.1.1 Kuvan analyysi

Valokuvan arviointi

Jos histogrammi jakautuu vaakasuoralle akselille, kuvassa oleva kuva on kirkas ja kontrasti riittää. Jos histogrammissa näkyvät värikäyrät ovat huiput ja keskittyneet yhdelle vaakasuoralle alueelle (esimerkiksi keskelle), kuvan kuvaa on muokattava.
 
Jos histogrammaa siirretään vasemmalle, näemme tumman kontrastin kuvaa. Jos histogrammaa siirretään oikealle, se on kevyt matala kontrasti. Histogrammi, jossa huippu on keskellä, tarkoittaa, että kuvassa ei ole riittävästi kontrastia, ja useimmilla pikseleillä on keskikokoinen kirkkaus. If the histogram has peaks in the left (in the dark area) and in the right (in the light area), and small amounts in the middle (in medium hues), then we see the contrast image.
 

Valokuvan muokkaus

Jos kuvassa oleva kuva ei ole tarpeeksi kylläinen väreissä eikä tarpeeksi terävä, voit muuttaa kirkkaus- ja kontrastiparametreja, kuten on mainittu Histogrammin paneelin kuvauksessa. (Esimerkiksi kontrastin pienentämiseen voit lisätä tummia alueita vaaleammaksi ja vaaleampi alue tummemmaksi histogrammissa).
 
Kirkkauden ja kontrastin muutokset histogrammin kaaviossa voivat milloin tahansa nollata likimääräiset arvot. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta ja painamalla ilmestyy kuvaketta Nollaa kohdistus.
 
Histogrammin rakentaminen
 

Histogrammin rakentaminen

Rakenna histogrammi esimerkillämme.
 
4h4 pikselien soluissa kirjoittuvat matriisin kirkkausarvot kullekin pikselille. Tässä tapauksessa kirkkausarvot ovat alueella 0 – 9.
 
Matriisissa on 2 pikseliä, joiden kirkkaus on 1; 5 pikseliä, kirkkaus on 2 ja niin edelleen. Merkitään vaaka-akselin kirkkausarvoilla ja pystysuoralla akselilla – tämän kirkkauden omaavien pikselien määrä. Sitten yhdistämme vastaanotetut kohdat ja saamme histogrammin.