Käyttöopas Altami kameran asentamisesta ja säätämisestä

Käyttöopas Altami kameran asentamisesta ja säätämisestä

Järjestelmävaatimukset

 • Käyttöjärjestelmät: Line of 32-bit Windows operating systems: Windows XP, Windows 7, Windows Vista;
 • Processor with bit-timing frequency from 1 GHz, it is recommended to use the processor with higher bit-timing frequency;
 • Ram-muisti 512 Mt;
 • Graafisen sovittimen pitäisi toimia TrueColor-järjestelmässä (24 tai 32 bittiä pikseliä kohden);
 • Kameran kanssa tehtävää työtä varten on oltava erillinen USB-keskittimen ilmainen USB-portti kullekin kameralle.

 
 
 
 
 
 
 

Kameran asennus

Kameran asentamiseksi sinun on ensin asennettava ohjaimet sille. Käynnistä AutoRun ja valitse avautuvassa valikossa Драйверы камер Altami (Altami-kameroiden ohjain).
 
Valikko
 
Valitse asennuskieli.
 
Asennuskieli
 
Napsauta OK, jos haluat jatkaa asennusta tai Peruuta peruuttamaan asennuksen
 
Tervetuliaispuhe
 
Onnittelun asennuksen ikkunassa napsauttamalla Seuraavaa -painiketta jatkaaksesi asennusta.
 
Lisenssin suostumus
 
Jos haluat muuttaa jotain edellisessä vaiheessa, valitse Takaisin. Opi Lisenssisopimus ja hyväksy se klikkaamalla Hyväksyn.
 
Lopeta asennus
 
Asentajan on purettava tiedostot ja kirjoitettava ne levylle. Kun olet asentanut ohjaimet, voit poistua asennusohjelmasta valitsemalla Sulje.
 
Ohjaimet ovat asennuslevyssä Asennuslevy → Ohjaimet → Alltami. Jos haluat asentaa ne ei AutoRunin avulla, käytä osoitettua tapaa ja napsauta Altami-kansiossa Asentaa-kuvaketta.
 
Voit myös ladata ohjaimia sivustoltamme.
 
After the installing of drivers is finished, launch Altami Studio application and select File→Connect device.
 
Liitä kamera
 
Laite-valikon laitteiden luettelosta löytyy yhdistetyn kameran malli ja valitse Toiminto – kohdassa toistotila. Tämän jälkeen aloita kameran säätö.
 
 

Kameran asetukset

Altami USB 3150R6 1/2CMOS, Altami USB 5000R5 1/2.5CMOS ja Altami USB 6600R5 1CMOS kameran asetukset voivat olla hieman erilaisia, mutta tämän käsioppaan avulla voit säätää mitä tahansa näistä kameroista itse.
 
Kamerassa on kaksi pääasetusta – valkotasapaino ja kuvan kertymisaika. Valkotasapaino on vastuussa värinsiirrosta ja kertymäaika – kuvan kirkkaudelle.
 
Voit myös säätää kuvien laatua ja ulkonäköä Kameran Asetusten avulla. Napsauta Asetukset-painiketta ja näet muuttuvien parametrien luettelon.
 
Kameramallin mukaan parametrien luettelo voi olla erilainen. Asetukset ovat standardit valokuvajärjestelmille ja vaikuttavat kuvan väriin ja ulkonäköön (gamma, kylläisyys).
 
Voit säätää seuraavia asetuksia:
 

 • Resoluutio — määrittää kuvan tarkkuuden, joka vastaanotetaan kamerasta. Resoluutio on kuvakokoja kuvapisteinä. Esimerkiksi “resoluutio 1024 × 768” tarkoittaa, että vastaanotettu kuva koostuu 1024 * 768 = 786432 pikseliä, sillä kuvan leveys on 1024 pikseliä ja korkeus – 768 pikseliä. Kehykset, joilla on suuri tarkkuus, vaativat enemmän aikaa käsittelyyn, mutta tarjoavat yksityiskohtaisempia tietoja.
 • Suljin — voidaan pitää ajankohtana, kunnes kameran suljin vastaa. Mitä enemmän tämä asetus on, kameran kevyet kehykset ovat, mutta heillä on enemmän ääniä.
 • Kehyksen valotusaika — tarkemman Suljinasetuksen analoginen.
 • Valkotasapaino (wb punainen, wb vihreä, wb sininen) — valkotasapainon asetus. Tällä asetuksella käyttäjä ilmoittaa kameralle, mitä voidaan pitää valkoisena. Kameran lähettämän kuvan värialue on usein erilainen kuin silmä havaitsee. Erot voidaan selittää ihmisen näkökyvyn erityispiirteillä.

 
 

Valkotasapainoasetus käsin:

1. Aseta mikroskoopin alle esine, jota pidetään valkoisena.

2. Nollaa kameran asetukset. Tämä tarkoittaa, että parametriarvot asetetaan alla olevan mukaisesti: RGB: 128; Kirkkaus: 1; Kylläisyys: 128; Gamma: 20; Suljin: max (valaistuksesta vastaava parametri); Tulos: 1; Kehykset Altistuminen: 0 (valaistuksesta vastaava parametri); Bitit: Korkea (parametri, joka vastaa valaistuksesta).

3. Säätämällä mikroskooppivalaistusta liikuta kirkkauden histogrammi keskelle.
 
Histogrammisäätö Vaihe 1
 
4. Liukusäätimillä R, G ja B saavutetaan tilanne, jossa kesken olevien komponenttien huippuja yhdistetään.
 
Histogrammisäätö Vaihe 2
 
5. Korjaa valaistus mikroskoopilla.
 

 • Kirkkaus — kuvan kirkkauden korjaus. Tämän asetuksen arvon nostaminen tekee kuvasta kaikki pikselit kevyesti. Histogrammissa kirkkauden kasvattaminen tai pienentäminen esitetään siirtämällä arvoja oikealle tai vasemmalle.
 • Kontrasti — kirkkaimpien ja tummien osien suhteen. On valittava kontrasti kuvanlaadun visuaalisen arvioinnin perusteella.
 • Gamma — kuvan gamma-korjaus. Gamma-korjaus on kuvan kirkkauden epälineaarinen korjaus, joka säätää tulostuslaitteelle (monitorille). Säädön avulla voidaan näyttää erillisiä osia kuvasta menettämättä yksityiskohtia muissa osissa.
 • Vahvistus — kuvan kirkkauden korjaus analogisella signaalin amplitudin nostamiseksi. Suurin ero muista korjausmenetelmistä on se, että korjaus tapahtuu tässä tapauksessa ennen analogisen ja numerosignaalin muuntamisen hetkeä.
 • Kylläisyys — kuvan värien kyllästymisen korjaus. Tämän asetuksen arvon pienentäminen tekee kuvan lähemmäs harmaata, mikä lisää värikkään kuvan.

 
 
 

Kuvanlaadun asetus

Kamerasta laadukkaan kuvan saamiseksi on tarpeen säätää valkotasapainoa ja näyttöä.
 

Valkotasapainoasetukset

Laita valkoinen paperi kameran alle, yhdistä kamera ja ota vastaan valkoisen levyn näytön kuva. Avaa paneelit Kameran asetukset ja Histogrammi. Nollaa kameran asetukset. Asettamalla mikroskoopin valaistus siirrymme valohistogrammiin keskelle. Punainen, vihreä, sininen wb: n avulla pääty tilanteeseen, kun histogrammissa kaikki kolme väripatruunaa sijoitetaan toisiinsa (vastaavien komponenttien piikkien säätö histogrammin keskellä). Sen jälkeen korjaamme valaistuksen mikroskoopilla.
 
* Altami Studio 3.0.0: ssa mahdollistetaan automaattinen valkotasapainon asetus Altami-kameroille.
 

* Altami Studio 3.0.0: ssa mahdollistetaan automaattinen valkotasapainon asetus Altami-kameroille.

Kamerasta vastaanotettu kuva tavallisilla asetuksilla voi olla liian kevyt tai liian tumma. On mahdollista saavuttaa tarvittava intensiteetti Suljin- tai Kehysten valotusasetuksilla. Molemmat parametrit ovat kehyksen kertymisaika. Siinä Suljin on hienostunut asetus. Koko aika määritetään seuraavalla kaavalla:
 
t = F • Smax + S,,
 
jossa F-kehys altistuminen,

Smax — on suljinasetuksen maksimiarvo,,

S — on suljinasetuksen arvo.
 
Mitä enemmän t- aika on, sitä kirkkaampi on näytöllä näkyvä kuva. On kätevää tehdä karkea säätö kehysten Valotusliukusäätimellä ja sen jälkeen korjata vastaanotettu tulos Suljinliukusäätimellä.
 
On tärkeää muistaa, että Kehysten valotusparametrin korkea arvo voi olennaisesti pienentää kameran nopeutta ja kuva voi olla “hidas”.
 

Kirkkauden ja kontrastin asetus histogrammin avulla

On kätevää asettaa kuvan kontrasti ja kirkkaus histogrammin avulla.
 

Kertymisasetukset

 
Kerääntymisen asetukset
 
Kertymisasetusta käytetään kameran vastaanottaman kuvan laadun parantamiseen. Asetusikkunan voi avata valikosta Kaappaus → Kertymisasetukset.
 

 • Kerätä — sovelluksen keräämien kehysten määrä ja keskiarvo ennen kuvaa näkyy dokumenttiikkunassa. Kehysten kertyminen vähentää kuvan ääniä.
 • Ohittaa — kehysten määrä, jota sovellus ohittaa, eli sitä ei käsitellä eikä näytetä. Se on tarpeen tietokoneen prosessorin taakan vähentämiseksi.

 
 
 
Ei ole toivottavaa käyttää kehysten kerääntymistä ja ohittamista tekemällä työtä liikkuvan kuvan prosessorin kanssa.