12. Asiakirja -

12. Asiakirja

Altami Studio 3.1.0: ssa dokumentin muotoa muutettiin. Nyt tallennettu asiakirja on pienempi, koska se on arkistoitu zip-algoritmilla.
 
Altami Studio -sovelluksessa oleva asiakirja on koko kuva (staattinen tai kamerasta tuleva virta), sen kalibrointi, kameran asetukset, suodattimet ja suoritetut mittaukset. Sulkemalla sovelluksen kaikki avoimet asiakirjat tallennetaan ja ladataan seuraavalla käynnistämisellä.
 
Levyllä asiakirja voidaan tallentaa vain adfx-muodossa. Vain tämä muoto antaa tallentaa yllä luetellut tiedot.
 
Sovelluksen asennuksen aikana adfx-tiedostot on liitetty sovellukseen, jonka avulla ne avautuvat kaksoisnapsauttamalla.
 
Sovellus toimii myös useimpien suosittujen graafisten formaattien kanssa:
 
Tiedostoluettelo
 
Kun avaat tällaisen tiedoston, sovellus luo asiakirjan, joka voidaan kalibroida ja jolla on mahdollista suorittaa mittauksia. Tallentamalla dokumentteja eri muodossa kuin adfx, kalibrointiin liittyvät tiedot menetetään ja kaikki sijoitetut luvut vedetään rasteriin, mikä tekee niistä mahdottomaksi.
 

Asiakirjan näyttäminen muiden ikkunoiden yläpuolelle

Joskus on tarpeen, että yksi tai useampia asiakirjoja näytetään muiden yläpuolella. Napsauta hiiren oikealla painikkeella ikkunan otsikossa. Avaa-valikossa voit valita Pysy päällä-kohteen.
 
Jos avaat tämän valikon vielä kerran, vastapäätä Pysy päällä on yläreunassa on oltava rasti. Sammuta se, että asiakirja näkyy muiden asiakirjojen yläpuolella.
 
Ikkunaominaisuudet
 
Kuvien näyttäminen samanaikaisesti ruudulla on mahdollista “laatta” -toiminnon avulla. Lisäksi voit “kopioida” asiakirjoja ja vaihtaa avointen asiakirjojen välillä.
 
Aina päällä olevan toiminnon avulla voit korjata asiakirjan muiden ikkunoiden yläpuolella, vaikka tämä ikkuna ei olekaan aktiivinen.