Altami Studio on ohjelmisto reaaliaikaiseen tutkimukseen

Altami Studio

Altami Studio - Ohjelma kuvien kaappauslaitteen hallintaan, käsin ja automaattisen kiinnostusobjektien mittaukseen, sekä reaaliajassa kuvien käsittelyyn ja analysointiin
 
Altami Studio
 
Ohjelma kuvien kaappauslaitteen hallintaan, käsin ja automaattisen kiinnostusobjektien mittaukseen, sekä reaaliajassa kuvien käsittelyyn ja analysointiin

 
 
 
 
 
 


 
 

Altami Studio. Kuvaus

Altami Studio-ohjelma on kehitetty kuvien kaappaukseen, tutkimiseen ja mittauksen suorittamiseen. Ohjelman tehtävänä on sen käyttäjän avustaminen laitteistolta saadun kuvan käsittelemässä, apua tulosten tekemisessä, tutkimustulosten valmistelu ja tallentaminen.
 
Kuvat saadan eri tutkimuslaitteiden käyttämällä: mikroskoopilla, teleskoopilla, röntgenillä ja muilla laitteilla. Tarkastukset ja mittaukset suoritetaan reaaliajassa (kuvat saadaan kameralta tai muilla kaappaus laitteilta).
 
Altami Studio on monipuolinen ohjelmisto, joka asennetaan suosituimpiin käyttöjärjestelmiin: Windows, Linux, Mac OS X. Sovellus toimii loistavasti useiden kaappauslaitteiden kanssa, jonka käyttöliittymä on Microsoft DirectShow (joka käytetään usein Microsoft Windowsin järjestelmissä). Altami Studio käyttääkin digitaalisia DCM- ja MDC-sarjan mikroskooppien okulaari kameroita, sekä Canon EOS, Canon PowerShot ja nopeasuorituskykyisiä Point-Grey USB 3.0 videokameroita. Altami Studio toimii kaikissa suosituissa kuvamuodoissa: bmp, jpg, tif, svg jne.).
 
Sovelluksen demoversio on ladattavissa ilman rekisteröintiä tai tilauksia. Ennen kuin ostopäätös on otettu, voi tarkistaa, sopiiko ohjelma teidän tehtävien ratkaisemiseksi. Jos teillä on jostakin kysyttävää, laittakaa viestin: mail@altamisoft.com. Me vastaamme teille mielellämme.
 
 

Altami Studio — erikoisuudet

 • Mittaukset ja kuvien käsittely reaaliajassa
 • Kaappauslaitteiden integrointi
 • Mittauksen ja mitoituksen laajat mahdollisuudet
 • Useat rasteritoiminnot
 • Automaattinen objektien haku
 • Kaikki tiedostot yhdessä asiakirjassa
 • Nopea raportin laatiminen tai raportin laatiminen editorin avulla
 • Istuntojen ylläpito

  
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 

Mittaukset ja kuvien käsittely reaaliajassa

Altami Studion avulla voi käsitellä reaaliaikaisesti kamerasta vastaanotettua kuvavirtaa tai toisesta kuvankäsittely- tai videon kaappaus laitteesta. Mittaukset ja suodattimien käyttö tapahtuvatkin reaaliajassa. Tämä voi olla erittäin kätevä, koska sinun ei tarvitse tuhlata aikaa kuvien kaappaamiseksi ja käsittelemiseksi. Sellainen ominaisuus voi olla myös kätevä, jos tarkastat objektien liikkumista tai vertailet kuvia.
 
 

Kaappauslaitteiden integrointi

Altami Studion ominaispiirre on se, että ohjelma toimii täydellisesti kaappauslaitteiden kanssa. Altami Studio mahdollistaa ei vain kamerasta kehysten kaappauksen, vaan myös hallita kameran asetuksia. Kameran asetusten hallinnan avulla voi tallentaa ne yhdessä asiakirjojen kanssa ja viedä ne raporttiin, jotta kameran asettamisen samat toiminnot ei toisteta useita kertoja. Lisäksi kaikki mahdolliset staattisen kuvan toiminnot voi soveltaa myös kameravirtaan. Ehdottomasti tämä on ohjelman hyöty. Ei saa unohda monenlaisia tuettuja kaappauslaitteiden standardeja eri käyttöjärjestelmissä, kuten Microsoft DirectShow, UVC, unicap ja Qt Capture. Altami Studio sovellus tukee kameramalleja Canon EOS ja Canon PowerShot sekä nopea USB 3.0 videokamerat, jotka toimivat tämän protokollan ja Point-Grey.
 
 

Mittauksen ja mitoituksen laajat mahdollisuudet

Altami Studio tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja objektien mittaamiseen ja valitsemiseen, myös reaaliajassa. Voi mitata kahden pisteen etäisyyden, oikean tai vapaamuotoisen kuvion tai objektin pinta-alan ja piirin, oikeat mittausyksiköt käyttäen. Mittaustulokset voi merkitä kuvassa. Ohjelman avulla voit valita viivojen tyyliä ja väriä, taustan väriä, merkin tyyppiä sekä muokata kuvan tekstiä. Kaikki tehdyt mittasukset kuvitellaan mittausluettelossa, niistä lasketaan tärkeimmät tilastotiedot (keskiarvot, maksimi- vähimmäisarvot), myös laaditaan kaavoitushistogrammi valitun arvon mukaan. Tavallisten mittaus- ja skaalausmenetelmien lisäksi Altami Studio tarjoaa liikkuvan viivaimen koon arvioimiseksi ja tiedostot tutkimuskentästä: mitat, osoittimen sijainti todellisissa koordinaateissa tai pikseleissä. Tehdyt mittaukset ja mitoitus siirretään sitten yhdessä kuvan kanssa suosittuihin kuvamuotoihin kuten bmp, jpg, png ja tiff tai raporttiin suoritetusta tutkimuksesta.
 
 

Useat rasteritoiminnot

Ohjelma tarjoaa laajan valikoiman rasteritoimintoja ja mahdollistaa mitkä tahansa järjestykset kuvan tai kuvavirran käyttöä. Voi kiertää kuvaa, leikata sitä, muuttaa sen kokoa, tasata kirkkautta, löytää reunat tai suurentaa kuvaa reaaliajassa. Voi myös suorittaa useita värintoistoja: kuvan muuntaminen harmaasävyyn, gamma, negatiivi, kirkkauden ja kontrastin säätö pylväsdiagrammin avulla jne. Ohjelmassa on mahdollista käyttää sekä yllä mainittuja perustoimintoja että luotuja suodattimia ottaen huomioon kaappauslaitteiden yksityiskohdat. Esimerkiksi ohjelmassa on kaksi erilaista menetelmää valaistuksen tasoittamiseksi, pölyn poisto jne.
 
 

Automaattinen objektien haku

Paljon työtoimintoja liittyy tylsään rutiiniin, kuten objektien laskenta, hiukkaskoon määrittäminen tai luokittelu. Usein tämä toiminta tarvitaan esimerkiksi laadunvalvonnan suorittamiseksi. Altami Studio ohjelmassa on kehitetty automaattinen objektien etsintä. Se suoritetaan erityisten suodattimien avulla, jotka havaitsevat rasterikuvasta yksittäisiä objekteja. Altami Studio löytää 1000 kohdetta yhdeltä näkökentältä tietokoneen tehosta riippuen 0,1-0,5 sekunnissa, mikä on 120-600 kertaa nopeammin kuin manuaalinen laskenta. Kun sanotaan, että ohjelma etsii 1000 kohdetta 0,1 sekunnissa, se tarkoittaa, että tämä aika sisältää ei vain etsimistä, vaan myös kuvan merkitsemistä, keskiarvon etsimistä, valitun parametrin mukaisen pylväsdiagrammin rakentamista ja graafisen esityksen rakentamista. Kaikki nämä toimet suoritetaan salaman nopeasti, mikä vaikuttaa myös tutkimusmenetelmään, koska alustavat tulokset näkyvät jo laitteen säätämisen aikana. Ennen kuin etsit objekteja automaattisesti, voi muokata kuvaa millä tahansa suodattimella. Kun suodatinta on käytetty, tarpeen mukaan voi korjata tulokset.. Nämä ohjelman ominaisuudet tekevät työtä helpompaa, varsinkin silloin kun on tarvetta löytää useita objekteja kuvasta.
 
 

Kaikki tiedostot yhdessä asiakirjassa

Kuva ja kaikki sen tiedot (kalibrointi, mittaukset, suodattimet, kameran tiedot) sisältyvät yhteen asiakirjaan. Sen jälkeen kun asiakirjan työt on lopetettu, voi tallentaa sen adfx-muotoon ja seuraavan kerran jatkaa työskentelyä sen kanssa. Tämä tarkoittaa, että kaikki asetukset (sis. kameratiedot) on tallennettu. Ei tarvitse tuhlata aikaa tarvittavien säätöjen tekemiseen aina, kun ohjelma käynnistyy. Pakkaamalla nämä tiedot yhdeksi asiakirjaksi voi tallentaa tutkimustuloksia ja vaihtaa niitä, vaihdon aikana annat ei ainoastaan yksityiskohtia kuin kameran asetukset, joissa tutkimus tehtiin, vaan myös asetukset kuvan laadun parantamiseen. Myös automaattinen objektihaun asetuskaskadi tallennetaan asiakirjaan. Se tarkoittaa sitä, että jos ohjelma on viritetty kerran, myös mahdollisesti Altamin asiantuntijan avulla, ei tarvitse virittää sen uudelleen.
 
 

Nopea raportin laatiminen tai raportin laatiminen editorin avulla

Raportissa esitetään tiivistetyt ohjelman työtulokset. Raportti on hyödyllinen, koska voi ilmoittaa työsi tuloksista tai julkaista tietoja Internetissä. Se voi sisältää sekä kuvan että kalibroinnin, mittauksen ja suodattimien tiedot. Altami Studion avulla voi luoda useita raportteja yhdestä tai useammasta asiakirjasta. Peruskertomus, joka sisältää kaikki tulokset oletuksena, luodaan napsauttamalla yhtä painiketta. Raporttityökalun avulla voi saada paremman raportin. Raportin luomisen jälkeen voit muokata sen eli raportin luomistapa riippuu tarpeista ja käytettävissä olevasta ajasta. Raportin voi luoda teille sopivimmassa muodossa: PDF, ODT tai HTML. Raportti voidaan tallentaa ja palata siihen myöhemmin.
 
 

Istuntojen ylläpito

Altami Studio noudattaa monia nykyaikaisia ohjelmistomaailman trendejä. Esimerkiksi ohjelma tukee istuntoja: voi tallentaa käytössä olevan istunnon eli kun ohjelma käynnistetään, voi jatkaa työt sen kodasta, jossa työt oli lopetettu viimeksi. Hätätilanteessa työsi tuloksia ei menetä.
 
 

Järjestelmävaatimukset

 • Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7 käyttöfärjestelmät (х86 ja х64 arkkitehtuurit); Linux-ytimeen perustuvat käyttöjärjestelmät: Alt Linux, Open Suse 11.3, Ubuntu 10.04 LTS ja myöhäitä; Mac OS X 10.6. käyttöjärjestelmä. Sovellus testattiin käyttöjärjestelmien oletusasetuksilla. On mahdollista, että sovellus toimii myös Windows 2000 SP4 järjestelmässä, mutta se ei ollut testattu. Kolmannen osapuolen kehittämä teemojen käyttö sekä kaikenlaisten tweakerien käyttö (ohjelmat, jotka toteuttavat käyttöjärjestelmän ei-dokumentoituja ominaisuuksia) voi johtaa sovelluksen epävakaaseen toimintaan;
 • Intel-prosessori taajuudella 2 GHz ja enemmän, suosittelemme tuplaydin Intel-prosessoria taajuudella 1,6 GHz; Muiden valmistajien samanlaisen suorituskyvyn prosessorien käyttö onkin mahdollista, joilla on samanlainen suorituskyky;
 • RAM 1 Gt, suositeltu RAM 2 Gt ja enemmän;
 • 1 Gt vapaata kiintolevytilaa;
 • Näytön resoluutio 1024x768, suositeltu - 1280x1024 ja enemmän; grafiikkasovittimen on tuettava TrueColor-tilaa (24 tai 32 bittiä/kuvapiste);
 • kameran käyttö edellyttää vapaata USB-porttia erilliselle USB-keskittimelle jokaiselle kameralle.

Käyttöohjeet:

AsiakirjaKokoPDFHTML
Altami Studio 3.1.0 — Käyttöohjeet6.31 MtLataaHTML
Altami Studio 3.0 — Käyttöohjeet14.4 MtLataa
Altami Studio — Aktivointi248 KtLataaHTML
Altami Studio — Demoversion erikoisominaisuudet123 KtLataaHTML

 

Kameran asennus-, asetus- ja käyttöohjeet Altami Studio-ohjelmassa:

AsiakirjaKokoPDFHTML
Canon EOS kameran asennus-, asetus- ja käyttöohjeet Altami Studiossa
978 KtLataaHTML
DCM kameran asennus-, asetus- ja käyttöohjeet Altami Studiossa582 KtLataaHTML
Altami kameran asennus-, asetus- ja käyttöohjeet Altami Studiossa617 KtLataaHTML
Altami Studio- ja Altami VideoKit -sovellukseen kameran asennusohjeet. Moodit ja bitit2.03 Mt
LataaHTML

 

Oppimateriaalit:

AsiakirjaSizePDFHTML
Altami Studion ja Altami VideoKitin valkotasapainon säätäminen 249 KtDownloadHTML
Sopeutuva kynnyssuodatin617 KtDownloadHTML
Kuvasuodattimessa mustien pikseleiden korjaus849 KtDownloadHTML
Kuvan korjaus maskisuodattimella1.28 MtDownloadHTML
Konfiguraatioiden ääriviivojen löytäminen2.28 MtDownloadHTML
Histogrammin säätäminen920 Kt
DownloadHTML
Värikuvan kynnys suodatin920 KtDownloadHTML
Kynnys suodatin527 KtDownloadHTML
Laplace-suodatin478 KtDownloadHTML
Sobel-suodatin444 KtDownloadHTML
Pseudo-värisuodatin587 KtDownloadHTML
Sub-taustasuodatin1.05 MtDownloadHTML
Multifokus työkalu2.54 Mt
DownloadHTML

Altami Studio — video

Altami Studio: planktonin automaattinen määritys

 

Altami Studio: kalibrointi mikrometriä käyttäen

 

Altami Studio: kameran käyttö

 

Altami Studio: suodattimien käyttö

 

Altami Studio: mittausten suorittaminen

 

Altami Studio: mittausten kirjoitus

 

Altami Studio: valkotasapainon automaattinen säätäminen

 

Altami Studio: Väärennetyssä setelissä tavallisten tulostinjälkien määrittäminen

Altami Studio 3.5.0

KäyttöjärjestelmäversioKokoLinkki
 Windows XP/Vista/7/8/10 (64 bit)134 KtLataa
  Windows XP/Vista/7/8/10 (32 bit)179 KtLataa
 Linux x64 - Ubuntu/Mint/RHEL/Debian/CentOS and etc.140 KtLataa
 MacOS 10.12+400 KtLataa

 

Altami VideoKit 3.5.0

KäyttöjärjestelmäversioKokoLinkki
 Windows Xp/Vista/7/8 (64 bit)62.4 MtLataa
 Windows Xp/Vista/7/8 (32 bit)79.7 MtLataa
 MacOS 10.12+300 KtLataa

 

Altami PhotoKit 3.0.0

KäyttöjärjestelmäversioKokoLinkki
  Windows XP SP3/Vista/7/8 (64/32 bit)2.60 MtLataa

 

Drivers

DriverKäyttöjärjestelmäversioYhteensopivat ohjelmatKokoLinkki
 UCMOS/UHCCD/U3CMOSWindows XP/Vista/7/8/10 (64/32 bit)Altami Studio & Altami VideoKit9.56 MtLataa
 PointGreyWindows XP/Vista/7/8/10 (64/32 bit)Altami Studio & Altami VideoKit5.8 MtLataa
 Altami USB 2.0Windows XP/Vista/7/8/10 (64/32 bit)Altami Studio & Altami VideoKit 3.94 MtLataa

Altami Studion ja Altami VideoKitin tuettujen laitteiden luettelo

Altami Studio ja Altami VideoKit on Altamin asiantuntijoiden kehittämät perusohjelmistot. Ohjelmat soveltuvat useiden kuvankaappauslaitteiden hallintaan (erilaisia digitaalisia web- , video-, ja valokuvakameroita). Nämä ohjelmat toimitetaan tavallisesti digitaalisten mikroskooppien yhteydessä, joiden tarkoituksena on laiteesta saatujen kuvien digitalisointi ja tietokoneeseen siirto, missä ne sitten käsitellään (tämä on mahdollista vain Altami Studion laajennettujen ominaisuuksien avulla).
 
Molemmat sovellukset käytetään erilaisten kameran asetusten hallintaan (esimerkiksi kuvaus- ja tallennusasetukset), joiden avulla voi työskennellä kamerakehysten kanssa.
 
Sovellukset tukevat monia seuraavien laitteiden malleja:
 

 • Canon EOS digitaaliset valokuvauskamerat (vain Altami Studio);
 • Altami USB 2.0 kamerat (vain 32-bittiset sovellusversiot);
 • UCMOS USB 2.0 kamerat;
 • UHCCD/EXCCD USB 2.0 kamerat;
 • SCMOS USB 2.0 kamerat;
 • laitteet, joissa on UVC-liitäntä;
 • Point Grey Flea3-sarjan Point Grey Flea3 ja FireWire USB 3.0 kamerat;
 • VisioSens VFU USB 2.0 ja USB 3.0 kamerat;
 • ScopeTek USB 2.0 mikroskooppikamerat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla olevat laitteiden mallit, jotka tuetaan Altami Studion ja Altami VideoKitin ohjelmilla.
 

 • Canon EOS (vain Altami Studio)

 
 
Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Mac OS X
 

1D Mark III7D450D/Rebel XSi1000D/Rebel XS
1D Mark IV50D550D/Rebel T2i1100D/Rebel T3
1Ds Mark III40D500D/Rebel T1i
5D Mark II60D600D/Rebel T3i
Canon EOS
 
 

 • Canon PowerShot (vain Altami Studio)

 
 
Windows 7, Windows 7 64-bit, Windows Vista, Windows Vista 64-bit, Windows XP, Windows 2000, Mac OS X
 

A10А95А640S45S300 Digital ELPHG2
A20А100S1 ISS50S400 Digital ELPHG3
A30А200S2 ISS60S410 Digital ELPHG5
A40А300S3 ISS70S500 Digital ELPHG6
А60А310S5 ISS80SD100 Digital ELPHG7
А70А400S10S100 Digital ELPHSD110 Digital ELPHG9
А75А510S20S110 Digital ELPHSX100 ISG10
А80А520S30S200 Digital ELPHSX110 ISPro1
А85А620S40S230 Digital ELPHG1Pro90 IS
Canon PowerShot
 
 

 • Altamin USB 2.0 kamerat

 
 
Windows XP, Windows XP 64-bit, Windows Vista, Windows Vista 64-bit, Windows 7, Windows 7 64-bit
 

1340R7 1/2CCD3150R10 1/2 CMOS6600R5 1 CMOS
3150R6 1/2 CMOS5000R5 1/2.5CMOS6600R5 1 CMOS-M
Altamin USB 2.0 kamerat
 
 

 • UHCCD/EXCCD ja UCMOS laitteisto

 
 
Windows XP, Windows XP 64-bit, Windows 7, Windows 7 64-bit
 

UCMOS00350KPAUHCCD02000KPAUCMOS14000KPA
UCMOS01200KPAUHCCD03100KPAUHCCD05000KPA
UCMOS01300KPAUHCCD04000KPAUHCCD05100KPA
UCMOS02000KPAUCMOS05100KPAUHCCD05200KPA
UCMOS03100KPAUCMOS08000KPBUHCCD00800KPA
EXCCD01400KPAUCMOS09000KPB
UHCCD01400KPAUCMOS10000KPA
UHCCD/EXCCD ja UCMOS laitteisto
 
 

 • SCMOS-sarjan kamerat

 
 
Windows XP и Windows7, Linux, Mac OSX
 

SCMOS00350KPASCMOS01300KPASCMOS02000KPASCMOS03000KPASCMOS05000KPA
SCMOS-sarjan kamerat
 
 

 • UVC-standardin tukevat laitteet

 
 
Windows XP, Windows XP 64-bit, Windows Vista, Windows Vista 64-bit, Mac OS X, Linux
 

Traveler DC 8900Fujifilm FinePix S5500 ZoomPanasonic Camcorder NV-GS11/230/250
(webcam mode, DV mode)
Fujifilm FinePix A340Fujifilm FinePix E550Panasonic Camcorder NV-GS27/37/320/500
(webcam mode, DV mode)
UVC-standardin tukevat laitteet

Voi katsoa myös tarkemman laitteiden listan, jotka toimivat ohjelman kanssa, kytketään web-kameroiden ja kannettavatietokoneiden UVC standardin mukaan.
 
 

 • Point Grey Flea3-sarjan USB 3.0 kamerat

 
 
Windows 7, Windows 7 64-bit
 

FL3-U3-13S2C-CSFL3-U3-13Y3M-CFL3-U3-32S2M-CS
FL3-U3-13S2M-CSFL3-U3-32S2C-CSFL3-U3-88S2C-C
Point Grey Flea3-sarjan USB 3.0 kamerat
 
 

 • Point Grey Flea3-sarjan FireWire kamerat

 
 
Windows Vista, Windows Vista 64-bit, Windows 7, Windows 7 64-bit
 

FL3-FW-03S1C-CFL3-FW-03S3C-CFL3-FW-14S3C-CFL3-FW-20S4C-C
FL3-FW-03S1M-CFL3-FW-03S3M-CFL3-FW-14S3M-CFL3-FW-20S4M-C

 
 

 • VisioSens VFU USB 2.0 ja USB 3.0 kamerat

 
 
Windows XP, Windows XP 64-bit, Windows Vista,Windows Vista 64-bit, Windows 7, Windows 7 64-bit, Linux
 

VFU-V024VFU-J003VFU3-M031VFU3-J003
VFU-M034VFU-X445VFU3-M034VFU3-X445
VFU-P031VFU3-V024VFU3-P031
VisioSens VFU USB 2.0 ja USB 3.0 kamerat
 
 

 • ScopeTek kamerat

 
 
Windows XP, Windows 2003, Windows Vista
 

DCM130EDCM500DCM900MDC320
DCM130BWDCM510MDC140BWMDC560
DCM310DCM800MDC200
ScopeTek kamerat