Altami PhotoKit - Tallennan asetukset

4.3.3 Tallennan asetukset

Altami PhotoKitin tallennan asetukset-välilehdessä voit määrittää tiedostonimien luomisasetukset tallennettaessa kuvia ja hallita automaattista kuvansiirtoa (Kuva 16).
Tallennan asetukset-välilehti
Kuv. 16 Tallennan asetukset-välilehti

 

Tallennettavan tiedoston nimen muodostaminen

Tallennettavan tiedoston nimen muodostumisen hallinta tapahtuu seuraavilla tavoilla:
 

  • Käytä tallennuksen valintaikkunaa jokaisen tilannekuvan avulla voit valita kuvien tallennuksen: tai avaataan tavallinen tallennusikkuna (kuva 17) tai määrität välittömästi kaikki tarvittavat parametrit ja tiedoston nimi muodostaa sovelluksen ilman osallistumisesi.

 
Tiedoston tallennusvalinta

Kuva 17 Tiedoston tallennusvalinta

 

  • Tallenna polku – kentässä näkyvät kaikki kansion ja tiedoston nimen muutokset (Kuva 18). Todellinen tiedostonimi lisätään sen sarjanumeroon.

 
Tiedoston nimen luominen

Kuva 18 Tiedoston nimen luominen

 

  • Selaa – painike tuo esiin valintaikkunan, jonka avulla voit valita tietokannan peruskansio, jota käytetään tallennettaessa kuvia (Kuva 19).

 
Kansioiden kehysten valintaikkunaa

Kuva 19 Kansioiden kehysten valintaikkunaa

 

  • Aloita tiedostonimi-kentässä määritetään haluttu tiedostonimi (etuliite).

 
HUOMAUTUS: Etuliitteessä on oltava vähintään yksi merkki.
 

  • Pudotusvalikossa Tallennamuoto voit valita sopivan tallennusmuodon: JPEG – kuva pakataan tietyn tiedonkulun tai BMP: n avulla – ei pakattu kuva.

 
JPEG — on laajalti käytetty menetelmä valokuvien pakkaamiseksi. JPEG-algoritmi on pakkausalgoritmi, jolla on laadun heikkeneminen. Muodon epäkohdat ovat se, että voimakkaissa pakkausasteissa tiedostolohkorakenne tiedetään itsestään, kuva jaetaan “neliöiksi”. Tämä vaikutus on erityisen havaittavissa alueilla, joilla on matala spatiaalinen taajuus (kuvan sileät siirtymät, esimerkiksi kirkas taivas). Alueilla, joilla on korkea spatiaalinen taajuus (esimerkiksi kontrastiset kuvavalinnat), syntyy tyypillisiä “artefakteja”, epäsäännöllistä rakennetta pikseleistä, jotka ovat vääristyneitä ja / tai kirkkaita. Lisäksi pienet värilliset osat katoavat kuvasta.
 
Kun työskentelet Altami PhotoKitin kanssa, on huomattava, että mitä korkeampi Kuvanlaatuasetus on, sitä vähemmän tietoja menetetään.
 
HUOMAUTUS: Jalostettujen tietojen pienemmän määrän vuoksi sovellus toimii nopeammin JPEG-muodossa. Myös kuvat saavat huomattavasti vähemmän levytilaa.
 

  • Päivä, kuukausi ja vuosi valintaruudut ilmoittavat, sisällytetäänkö nykyinen numero, kuukausi ja vuosi (kuva 18).
  • Käytä tiedoston/hakemiston nimen asetuksessa kerrotaan, kuinka nykyinen päivämäärä syötetään polulle. Jos valitset tiedostossa, päivämäärä lisätään tiedostonimeen, muuten hakemistossa.
  • Jakaa – valintaruutu kertoo, kuinka voit lisätä nykyisen päivämäärän luetteloon. Kun valintaruutu on valittu, luodaan nykyisen päivämäärän mukaiset yksittäiset hakemistot (esimerkiksi:/2000/04/12/) tai luodaan yksi hakemisto (esimerkiksi: /12_04_2000/).